środa, 6 marca 2013

Przekąska z ciasta francuskiego



Z porem i wędzonym twarogiem






SKŁADNIKI:

1 por
1 mała cebula
Olej do smażenia
1 opakowanie ciasta francuskiego
Około 150 g twarogu solankowego wędzonego
Świeżo zmielony biały pieprz oraz sól

Cebulę oraz pora obrać, umyć i pokroić w plasterki. Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju, a następnie wrzucić warzywa. Posolić odrobinę i smażyć przez chwilę na średnim ogniu.

Ciasto francuskie pokroić w paski o wymiarach  ok. 4x10 cm. Każdy pasek złożyć na pół i ułożyć na blaszce. Na środku każdego prostokąta ułożyć trochę podsmażonych wcześniej warzyw oraz po łyżeczce twarogu wędzonego. Na koniec posypać świeżo zmielonym białym pieprzem.

Piec ok. 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C.














Brak komentarzy:

Prześlij komentarz