ze szpinakiem
SKŁADNIKI:
1
opakowanie ciasta francuskiego
Około
100 g świeżego szpinaku
100
g sera Brie
1
ząbek czosnku
1
łyżka masła
Skórka
otarta z cytryny
Sok
wyciśnięty z ½ cytryny
1
jajko
Świeżo
zmielony pieprz
Sól
Szpinak
dokładnie umyć. Na patelni rozgrzać masło wrzucić czosnek i szpinak. Mieszając,
smażyć 2 minuty. Dodać sok z cytryny. Doprawić solą i smażyć kolejną minutę.
Następnie przecedzić przez sito.
Ciasto
francuskie pokroić na 9 prostokątów. Na połówce każdego układać łyżeczkę
szpinaku i kawałek sera Brie. Złożyć kawałki na pół i dokładnie zlepić boki.
Następnie
posmarować roztrzepanym jajkiem. Ułożyć na blaszce wyłożonej pergaminem i
posypać świeżo zmielonym pieprzem.
Piec
w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C przez około 20 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz