z serem feta
SKŁADNIKI:
1
kg ogórków
400
g jogurtu naturalnego
1
czerwona papryka
1
ząbek czosnku
Pęczek
koperku
Opakowanie
sera feta
Kiełki
rzodkiewki
Sól
i pieprz
Ogórki
umyć i obrać. Połowę ogórków pokroić na
plasterki, posolić i odstawić na 10 minut.
Po czym zmiksować w blenderze. Następnie połączyć z jogurtem i dodać starty ząbek czosnku.
Pozostałe ogórki oraz paprykę pokroić w drobną
kostkę. Koperek drobno posiekać. Składniki dodać do chłodnika. Zupę doprawić solą i pieprzem. Wymieszać i odstawić
do lodówki, na co najmniej godzinę.
Przed podaniem posypać pokrojoną w kostkę
fetą oraz kiełkami rzodkiewki.
Rewelacyjny pomysł na upalne, wakacyjne dni!! :-)
OdpowiedzUsuńSuper ożeźwiające, a zarazem pożywne danie na gorące dni!
OdpowiedzUsuń