z bobem i
kiełbasą
500 g świeżego bobu
100 g kiełbasy myśliwskiej
1 opakowanie roszponki
2 pomidory
2 ogórki małosolne
Pęczek posiekanej natki
pietruszki
Dressing:
6 łyżek oliwy z oliwek
2 łyżki octu winnego
Szczypta soli
Szczypta pieprzu
1 rozgnieciony ząbek czosnku
Bób umyć i gotować w osolonej
wodzie przez około 15 minut. Odcedzić, wystudzić i obrać ze skórki.
Roszponkę umyć i przełożyć do
salaterki. Następnie ułożyć na niej bób, pomidory pokrojone w ósemki oraz
ogórki pokrojone w plasterki.
Na suchej patelni zrumienić pokrojoną
w drobne paski kiełbasę i dodać do sałatki.
Przygotować dressing. Wszystkie
składniki umieścić w słoiku, zakręcić go i wstrząsnąć, aż sos będzie miał
kremową konsystencję.
Przed podaniem sałatkę posypać
natką pietruszki i polać dressingiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz