i pistacjami
SKŁADNIKI:
1
szklanka mrożonego groszku
100
g obranych pistacji
2
duże ziemniaki
6
jajek ugotowanych na twardo
2
czerwone cebule
Pęczek
szczypiorku
Sól
i pieprz
SOS:
2
łyżki jogurtu greckiego
1
łyżka majonezu
1
łyżeczka miodu
Szczypta
soli
Wszystkie
składniki sosu dokładnie wymieszać i odstawić.
Ziemniaki
ugotować w mundurkach. Wystudzić, obrać i pokroić w kostkę. Cebulę, jajka oraz
pistacje posiekać. Groszek wrzucić na 2 minuty do gotującej się wody. Następnie
odcedzić, zalać zimną wodą i po paru minutach ponownie odcedzić.
Warzywa
oraz jajka lekko oprószyć solą i pieprzem.
Składniki sałatki
dzielimy na połowę. W wysokiej przezroczystej misce układamy je warstwami:
ziemniaki, cebula, groszek, pistacje, jajka itd. Na koniec posypujemy sałatkę
posiekanym szczypiorkiem i przed podaniem mieszamy z przygotowanym sosem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz