z makrelą i szynką
SKŁADNIKI:
6 jajek
50 g wędzonej makreli
50 g szynki
4 łyżki serka śmietankowego
2 łyżeczki majonezu
odrobina oleju
skórka starta z cytryny
suszona papryczka chilli w płatkach
Jajka ugotować na twardo, wystudzić i obrać ze skorupek. Przekroić na połówki. Żółtka przełożyć do miski i rozdrobnić za pomocą widelca. Dodać serek oraz majonez i wymieszać. Następnie powstałą masę podzielić na dwie części.
Makrelę rozgnieść widelcem usuwając przy tym wszystkie ości. Dodać do jednej części serka i dobrze wymieszać. Farsz nałożyć do jajek i udekorować skórką z cytryny.
Szynkę pokroić na małe paseczki, a następnie zrumienić na bardzo niewielkiej ilości oleju. Odłożyć trochę do dekoracji, a resztę wymieszać z drugą częścią masy. Faszerować pozostałe jajka, a na koniec posypać kawałkami zrumienionej szynki i płatkami chilli.
6 jajek
50 g wędzonej makreli
50 g szynki
4 łyżki serka śmietankowego
2 łyżeczki majonezu
odrobina oleju
skórka starta z cytryny
suszona papryczka chilli w płatkach
Jajka ugotować na twardo, wystudzić i obrać ze skorupek. Przekroić na połówki. Żółtka przełożyć do miski i rozdrobnić za pomocą widelca. Dodać serek oraz majonez i wymieszać. Następnie powstałą masę podzielić na dwie części.
Makrelę rozgnieść widelcem usuwając przy tym wszystkie ości. Dodać do jednej części serka i dobrze wymieszać. Farsz nałożyć do jajek i udekorować skórką z cytryny.
Szynkę pokroić na małe paseczki, a następnie zrumienić na bardzo niewielkiej ilości oleju. Odłożyć trochę do dekoracji, a resztę wymieszać z drugą częścią masy. Faszerować pozostałe jajka, a na koniec posypać kawałkami zrumienionej szynki i płatkami chilli.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz