SKŁADNIKI:
400 g makaronu spaghetti
300 g mielonego mięsa
wieprzowego
1 puszka krojonych pomidorów z puszki
(200 g)
50 g suszonych pomidorów
(najlepiej nie z zalewy)
1 średnia cebula
1 ząbek czosnku
1 mała papryczka chilli
1 łyżka octu balsamicznego
Świeża bazylia
3 łyżki oleju
Sól
Tarty parmezan
Makaron ugotować według
przepisu na opakowaniu.
Cebulę obrać i drobno
posiekać. Na patelni rozgrzać olej i
dodać lekko posoloną cebulę. Smażyć chwilę, aż cebula zmięknie.
Następnie dodać
mięso mielone i pokrojone w cienkie paski suszone pomidory. Dusić około 5 minut, aż mięso lekko się
podpiecze. Po czym dodać pomidory z
puszki, posiekaną papryczkę chilli oraz ocet balsamiczny. Całość dusić około 10-15
minut.
Pod koniec dodać starty ząbek
czosnku i posiekaną bazylię. Doprawić solą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz