z
pieczarkami
SKŁADNIKI:
1/2 cebuli drobno posiekanej
1/2 cebuli drobno posiekanej
200-300
g dyni (typu muscat)
2-3 szt. ciemnych pieczarek
2-3 szt. ciemnych pieczarek
2-3
cm kawałek imbiru
łyżka serka mascarpone
oliwa z oliwek
sól morska
świeżo mielony pieprz
szczypta czerwonej papryki
koperek
łyżka serka mascarpone
oliwa z oliwek
sól morska
świeżo mielony pieprz
szczypta czerwonej papryki
koperek
W
garnku rozgrzać 3-4 łyżki oliwy. Dodać cebulę i smażyć minutę.
Następnie dodać obraną i pokrojoną w kostkę dynię oraz szczyptę
soli. Smażyć przez około 2-3 minuty cały czas mieszając.
Do
garnka wlać 500 ml wody i gotować do czasu, aż dynia będzie
miękka. Przestudzić i zmiksować blenderem.
Dodać
jeszcze 700 ml wody, serek mascarpone, imbir i ponownie zmiksować.
Następnie zupę zagotować, doprawić solą, pieprzem oraz papryką.
Na
koniec dodać oczyszczone i pokrojone w plastry pieczarki. Gotować
kilka minut. Nalać zupę do miseczek, a przed podaniem posypać
posiekanym koperkiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz