z
zielonego groszku
SKŁADNIKI:
450
g mrożonego zielonego groszku
100
g sera typu bałkańskiego
1
mała cebula
1
duży ząbek czosnku
skórka
otarta z limonki
sok
z 1/2 limonki
2
łyżki oleju rzepakowego tłoczonego na zimno
2
łyżki oleju rydzowego
1/2
łyżeczki ziaren kolendry
świeżo
mielony pieprz
W
dużym garnku zagotować wodę. Dodać mrożony groszek i gotować
przez 7 minut. Następnie odcedzić i przelać zimną wodą.
Cebulę
oraz czosnek obrać i posiekać.
Do
pojemnika wrzucić groszek, cebulę, czosnek, sok i skórkę z
limonki oraz olej rzepakowy. Całość zmiksować blenderem. Po czym
dodać ser i ponownie dokładnie zblendować.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz