z
pastą z zielonego groszku i kurczakiem
SKŁADNIKI:
1
opakowanie pszennych tortilli
1
opakowanie rukoli
300
g piersi z kurczaka
4-5
sztuk ogórków polnych
sól
morska
świeżo
mielony pieprz
olej
rydzowy
Piersi
z kurczaka oczyścić z błonek i ugotować na parze. Po wystudzeniu
pokroić na małe kawałki. Następnie oprószyć solą oraz pieprzem
i skropić olejem.
Ogórki
obrać ze skórki i pokroić w paski. Doprawić solą i pieprzem.
Tortille
podgrzać z obydwu stron na rozgrzanej i suchej patelni. Ciepłe
placki tortilli posmarować pastą z groszku. Następnie ułożyć
garść rukoli, kawałki kurczaka oraz ogórki.
Tortille
zwinąć i jeszcze raz lekko podgrzać na patelni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz