środa, 31 sierpnia 2016

Tortilla




z pastą z zielonego groszku i kurczakiem








SKŁADNIKI:
1 opakowanie pszennych tortilli
1 opakowanie rukoli
300 g piersi z kurczaka
4-5 sztuk ogórków polnych
sól morska
świeżo mielony pieprz
olej rydzowy

Piersi z kurczaka oczyścić z błonek i ugotować na parze. Po wystudzeniu pokroić na małe kawałki. Następnie oprószyć solą oraz pieprzem i skropić olejem.

Ogórki obrać ze skórki i pokroić w paski. Doprawić solą i pieprzem.

Tortille podgrzać z obydwu stron na rozgrzanej i suchej patelni. Ciepłe placki tortilli posmarować pastą z groszku. Następnie ułożyć garść rukoli, kawałki kurczaka oraz ogórki.

Tortille zwinąć i jeszcze raz lekko podgrzać na patelni.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz