i
bobem
SKŁADNIKI:
1/2
opakowania ciasta francuskiego
1
mały kalafior
1
szklanka bobu
3
łyżki oliwy
1
łyżeczka soku z cytryny
1
łyżeczka curry w proszku
świeżo
mielony pieprz oraz sól
100
g mozzarelli w wiórkach
posiekana
natka pietruszki
Dodatkowo:
blaszka
o wymiarach 10 x 36 cm
Bób
ugotować, odcedzić i obrać z łupinek. Wymieszać z łyżką
oliwy, sokiem z cytryny i szczyptą soli.
Kalafiora
umyć i podzielić na różyczki i gotować przez 10 minut. Następnie
odcedzić i przełożyć do miski. Dodać łyżkę oliwy, curry,
szczyptę soli oraz świeżo mielony pieprz. Całość wymieszać.
Ciasto
rozłożyć na blaszce i posmarować oliwą. Wyłożyć kawałki
kalafiora i posypać mozzarellą. Na wierzchu ułożyć bób. Piec w
piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 20 minut.
Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz