z tuńczykiem i gruszką
SKŁADNIKI:
1
opakowanie tortilli
2
puszki tuńczyka w kawałkach w sosie własnym
Sałata
lodowa
Kiełki
brokuła lub rzodkiewki
1
gruszka
Sos:
400
g jogurtu naturalnego
6
łyżek majonezu
2
łyżeczki musztardy
½
świeżo zmielonego pieprzu
Szczypta
soli
Sałatę
lodową umyć, porwać na kawałki i osuszyć. Tuńczyka odcedzić z zalewy. Gruszkę
obrać i pokroić na kawałki.
Przygotować
sos. Jogurt wymieszać z majonezem i musztardą. Doprawić szczyptą soli i
pieprzem.
Tortille
kolejno smarować sosem, następnie układać sałatę lodową, tuńczyka, kiełki oraz
gruszkę. Polać jeszcze odrobiną sosu i zwijać w rulon. Każdą tortillę spiąć
czterema wykałaczkami i pokroić na mniejsze kawałki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz