środa, 13 sierpnia 2014

Tortille




 z tuńczykiem i gruszką






 

SKŁADNIKI:
1 opakowanie tortilli
2 puszki tuńczyka w kawałkach w sosie własnym
Sałata lodowa
Kiełki brokuła lub rzodkiewki
1 gruszka

Sos:
400 g jogurtu naturalnego
6 łyżek majonezu
2 łyżeczki musztardy
½ świeżo zmielonego pieprzu
Szczypta soli

Sałatę lodową umyć, porwać na kawałki i osuszyć. Tuńczyka odcedzić z zalewy. Gruszkę obrać i pokroić na kawałki.

Przygotować sos. Jogurt wymieszać z majonezem i musztardą. Doprawić szczyptą soli i pieprzem.

Tortille kolejno smarować sosem, następnie układać sałatę lodową, tuńczyka, kiełki oraz gruszkę. Polać jeszcze odrobiną sosu i zwijać w rulon. Każdą tortillę spiąć czterema wykałaczkami i pokroić na mniejsze kawałki.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz