melonem i prażonym słonecznikiem
SKŁADNIKI:
1
opakowanie rukoli
1
średni melon typu Galia
1
opakowanie fety
100
g ziaren słonecznika
Dressing:
2 łyżki soku
z cytryny
1 łyżeczka
miodu
8 łyżek
oliwy z oliwek
1 łyżeczka
musztardy
Szczypta soli
Świeżo zmielony
pieprz
Wszystkie
składniki dressingu przełożyć do słoiczka. Zakręcić słoik i dobrze wstrząsnąć,
aż sos będzie miał jednolitą konsystencję.
Na suchej
patelni uprażyć ziarna słonecznika. Fetę pokroić w kostkę, a melona obrać ze
skóry i pokroić w paski.
Rukolę umyć
i osuszyć. Następnie rozłożyć na talerzu, dodać melona i lekko przemieszać. Na
wierzchu ułożyć pokrojoną fetę i posypać prażonym słonecznikiem.
Przed
podaniem polać sałatkę przygotowanym dressingiem. Najlepiej podawać z
pieczywem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz