zieloną papryką i wędzonym serem
Składniki:
400
g jogurtu naturalnego
400
g zsiadłego mleka lub kefiru
1
cukinia
1
zielona papryka
1
cebula
1
ząbek czosnku
250
g wędzonego twarogu solankowego
2
łyżki oleju
Sól
Świeżo
mielony pieprz
Cukinię
obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach i posolić. Na patelni rozgrzać olej,
dodać cukinię oraz starty ząbek czosnku. Smażyć około 5 minut.
Do
miski przełożyć jogurt naturalny, zsiadłe mleko, pokrojoną w drobną kostkę
cebulę, paprykę oraz wystudzoną cukinię. Doprawić solą, świeżo zmielonym
pieprzem i dokładnie wymieszać. Następnie odstawić do lodówki, aż chłodnik się
schłodzi. Przed podaniem posypać wędzonym twarogiem.
Chłodnik
można również podać z ugotowanymi ziemniakami posypanymi koperkiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz