SKŁADNIKI:
2
marchewki
2
korzenie pietruszki
2
litry bulionu drobiowego
1
puszka czerwonej fasoli
4
frankfurterki
2
łyżeczki koncentratu pomidorowego
1
łyżeczka suszonego majeranku
1
mała suszona papryczka Piri-Piri (lub odrobina suszonego sproszkowanego chilli)
posiekana
natka pietruszki do przybrania
sól
Bulion
wlać do garnka i podgrzać. Dodać obraną i pokrojoną w kostkę marchewkę oraz
pietruszkę. Gotować, aż warzywa będą
miękkie.
Następnie
dodać koncentrat pomidorowy, posiekaną papryczkę oraz majeranek. Gotować kilka
minut. Przestudzoną zupę zmiksować blenderem.
Fasolę
odcedzić i przepłukać wodą. Zupę ponownie podgrzać, dodać fasolę i gotować
przez 10 minut.
Na
suchej i rozgrzanej patelni zrumienić pokrojone na kawałki frankfurterki. Dodać do zupy i gotować jeszcze 5 minut. Na
koniec doprawić solą do smaku.
Zupę
rozlać do miseczek i posypać natką pietruszki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz