z kalafiora
i pietruszki
1
kalafior
400
g korzenia pietruszki
1
duża czerwona papryka
250
g mozzarelli z zalewy
2 łyżki masła
4
łyżki oleju
Posiekana
natka pietruszki
Sól
Kalafior
umyć i podzielić na różyczki. Pietruszkę umyć, obrać i pokroić w plasterki. Warzywa przełożyć do garnka z wrzącą wodą.
Dodać łyżkę soli i gotować około 10-12 minut. Następnie odlać wodę i przełożyć
warzywa z powrotem do garnka. Dodać masło i wymieszać.
Z
papryki usunąć nasiona, pokroić w kostkę
i oprószyć solą. Dodać 2 łyżki oleju i wymieszać.
Naczynie
do zapiekania wysmarować pozostałą ilością oleju. Po czym ułożyć w nim ugotowane
warzywa i pokrojoną paprykę. Na koniec posypać porwaną mozzarellą.
Piec
około 20 minut w temperaturze 180 stopni C.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz