środa, 30 listopada 2016

Grzanki



z awokado






SKŁADNIKI:

2 pszenne kajzerki
1 awokado
4 plasterki żółtego sera (np. Gouda)
sok z cytryny
świeżo zmielony pieprz
sól morska
łyżka posiekanej natki pietruszki
łyżeczka oliwy z oliwek

Awokado obrać ze skórki, pokroić na kawałki i rozgnieść widelcem. Dodać łyżeczkę soku z cytryny , szczyptę soli oraz pieprzu.

Kajzerki przekroić na połówki, a następnie posmarować pastą z awokado. Na każdej bułce ułożyć plasterek sera. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C, aż grzanki lekko się zrumienią, a ser się roztopi.

Posiekaną natkę pietruszki wymieszać z łyżeczką oliwy i łyżeczką soku z cytryny. Po czym ułożyć na upieczonych grzankach.












Brak komentarzy:

Prześlij komentarz