z
awokado
SKŁADNIKI:
2
pszenne kajzerki
1
awokado
4
plasterki żółtego sera (np. Gouda)
sok
z cytryny
świeżo
zmielony pieprz
sól
morska
łyżka
posiekanej natki pietruszki
łyżeczka
oliwy z oliwek
Awokado
obrać ze skórki, pokroić na kawałki i rozgnieść widelcem. Dodać
łyżeczkę soku z cytryny , szczyptę soli oraz pieprzu.
Kajzerki
przekroić na połówki, a następnie posmarować pastą z awokado.
Na każdej bułce ułożyć plasterek sera. Piec w piekarniku
nagrzanym do 180 stopni C, aż grzanki lekko się zrumienią, a ser
się roztopi.
Posiekaną
natkę pietruszki wymieszać z łyżeczką oliwy i łyżeczką soku z
cytryny. Po czym ułożyć na upieczonych grzankach.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz