niedziela, 31 stycznia 2016

Sałatka z wędzonym pstrągiem



i jajkiem








Składniki:
1 opakowanie mieszanki sałat
100 g wędzonego pstrąga
2 jajka ugotowane na twardo
100 g zielonych winogron

dressing:
2 łyżeczki miodu
sok wyciśnięty z połowy limonki
1 łyżeczka białego octu winnego
2 łyżeczki łagodnej musztardy
8 łyżek oleju z pestek winogron (lub oliwa z oliwek)

Sałaty umyć, osuszyć i ułożyć na półmisku. Winogrona przekroić na połówki i posypać nimi sałatę. Następnie ułożyć na sałacie kawałki wędzonego pstrąga oraz jajka pokrojone na ćwiartki.

Wszystkie składniki dressingu przełożyć do małego słoiczka. Zakręcić słoik i dobrze wstrząsnąć, aż sos będzie miał jednolitą konsystencję.

Sałatkę przed podaniem skropić przygotowanym sosem.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz