i
jajkiem
Składniki:
1
opakowanie mieszanki sałat
100
g wędzonego pstrąga
2
jajka ugotowane na twardo
100
g zielonych winogron
dressing:
2
łyżeczki miodu
sok
wyciśnięty z połowy limonki
1
łyżeczka białego octu winnego
2
łyżeczki łagodnej musztardy
8
łyżek oleju z pestek winogron (lub oliwa z oliwek)
Sałaty
umyć, osuszyć i ułożyć na półmisku. Winogrona przekroić na
połówki i posypać nimi sałatę. Następnie ułożyć na
sałacie kawałki wędzonego pstrąga oraz jajka pokrojone na
ćwiartki.
Wszystkie
składniki dressingu przełożyć do małego słoiczka. Zakręcić
słoik i dobrze wstrząsnąć, aż sos będzie miał jednolitą
konsystencję.
Sałatkę
przed podaniem skropić przygotowanym sosem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz