niedziela, 18 stycznia 2015

Spaghetti z bobem



 
i serem ricotta





SKŁADNIKI:

250 g makaronu spaghetti
450 g mrożonego bobu
100 g sera ricotta
5 łyżek oliwy
2 łyżeczki octu winnego
100 g podsmażonej cienkiej kiełbasy
Sól i świeżo mielony kolorowy pieprz

Bób ugotować, aż będzie miękki. Odcedzić i obrać z łupinek. Następnie rozgnieść widelcem. Dodać ricottę, oliwę i ocet winny. Całość wymieszać i doprawić solą.

Makaron ugotować al dente. Po czym odcedzić i przełożyć z powrotem do garnka. Dodać bób z ricottą i dokładnie wymieszać. Wykładać porcję na talerze i posypać podsmażoną kiełbasą. Na koniec skropić lekko oliwą i oprószyć świeżo mielonym pieprzem.


 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz