środa, 10 lipca 2019

Placki bananowe


bezglutenowe





SKŁADNIKI:
3 bardzo dojrzałe banany
2 jajka
6 łyżek mąki ryżowej
4 łyżki mąki gryczanej
łyżka soku z cytryny
skórka otarta z cytryny
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

Banany obrać ze skórki, włożyć do miski i rozgnieść widelcem. Dodać jajka i wymieszać. Następnie dodać obie mąki oraz proszek do pieczenia, wymieszać. Na koniec dodać sok i otartą skórkę z cytryny, ponownie wymieszać.

Patelnie rozgrzać i lekko posmarować olejem za pomocą pędzelka. Nakładać po łyżce ciasta i uformować płaskie placki. Smażyć parę minut, aż się placki zrumienią. Odwrócić na drugą stronę i smażyć ponownie kilka minut. Podawać z ulubioną konfiturą lub dżemem.




 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz